Funkcija spletnih piškotkov

V podjetju ALGO VRATA, trgovina in storitve, d.o.o., Spodnje Duplje 109A, 4203 Duplje, matična številka: 8403007000, davčna številka: SI 74854348 (v nadaljevanju: podjetje) cenimo vaše zaupanje, ki ste nam ga izkazali s tem, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke obravnavali v skladu s to izjavo, veljavno zakonodajo in v skladu z vašimi željami.

Ta Izjava o zasebnosti se nanaša na obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo tako na spletu kot za osebne podatke, ki se zbirajo preko drugih kanalov (elektronska pošta, telefon, sejmi ipd.). Tako podjetje kot uporabnik se obvezujeta, da bosta kot poslovno skrivnost varovala vse osebne podatke, do katerih bosta prišla pri medsebojnem poslovnem sodelovanju, kar vključuje celotno komunikacijo preko vseh kanalov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj jih uporabljamo?

Spletna stran algo.si za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja t. i. piškotke. To so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletne strani shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletne strani. Podjetje s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše delovanje in prikazovanje spletne strani, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) in za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Dodatni podatki se shranijo le, če se uporabnik s tem strinja, na primer z vnosom osebnih podatkov za pripravo ponudbe.
Piškotke lahko uporabnik briše in pregleduje v svojem spletnem brskalniku (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari).

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

OBVEZNI PIŠKOTKI

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočila v komunikacijskem omrežju ne bi bilo mogoče. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje prijaznih spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

ANALITIČNI PIŠKOTKI

Z njimi Big Bang analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Z njimi Big Bang analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo.

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

PIŠKOTKI DRUŽABNIH OMREŽIJ

Piškotki za družbena omrežja, ki omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

V Primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov:


Mozilla Firefox

Google Chrome

Internet Explorer 11

Internet Explorer 10

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Safari

Opera

* Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in si pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

Dodatne informacije o spletnih piškotkih: wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Pregled aktivnih piškotkov

 

Naziv piškotka Tip Lokacija Blokiranje? Veljavnost Datum poteka Vloga